Je kwetsbaarheden

Narcisten zoeken vaak je kwetsbaarheden op. Het is normaal in een relatie dat je kwetsbaarheden deelt. Het is echter niet normaal dat diezelfde kwetsbaarheden tegen je gebruikt worden. De narcist doet dit om zo meer en meer invloed over je te krijgen.

Wij zijn geneigd door ons ego om in discussie te gaan met de narcist en de "wedstrijd" aan te gaan.

Onthou, de wedstrijd is altijd verloren. En er wordt geen wedstrijd gespeeld als jij niet meedoet. It takes two to tango. Dus doe hier niet aan mee, je zult altijd verliezen. De beste manier om narcistisch misbruik enigszins tegen te gaan, is laconiek of apatisch te reageren en te zeggen: "Wat jij wilt" en weg te lopen.

Op die manier heeft de narcist geen controle over jou en wat jij denkt of voelt. Want dat is wat een narcist keer op keer probeert, controle krijgen over jou.

Als je uit een narcistische relatie komt en eenmaal het contact met de narcist verbroken hebt, zal hij er alles aan doen om jou terug te krijgen. Dit betekent ook gebruik maken van je kwetsbaarheden, met andere woorden, hij kan gaan inspelen op je schuldgevoel als je dat snel hebt, boos worden als hij weet dat je daar niet tegen kunt, kortom, hij kan je emotioneel manipuleren met je kwetsbaarheden. Alles is op dat moment voor hem geoorloofd. Jij bent namelijk zijn batterij. En ben jij het niet, dan is er zo weer een ander.

Ze kunnen niet anders, want ze hebben een "onecht zelf", wat inhoudt dat ze eigenlijk niet eens weten wie ze zelf zijn. Ze hebben dus een ander nodig om te voelen dat ze bestaan. Jij bent de energiebooster voor de narcist. Daarom zal hij niet makkelijk loslaten. Tenzij je dus zelf letterlijk op bent, dan gaan ze op zoek naar hun nieuwe accu. En die is zo gevonden. Het gaat in het leven van de narcist namelijk niet om liefde, het gaat om het oppompen van het ego.